Ζητούν άμεση λύση και στηρίζουν τις προθέσεις του ΥΠΕΘΟ
Την άμεση λήψη ριζικής λύσης που θα αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και την τραπεζική πίστη ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σε σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η καθυστέρηση της διευθέτησης του ζητήματος έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου.
50
Την άμεση λήψη ριζικής λύσης που θα αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και την τραπεζική πίστη ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σε σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η καθυστέρηση της διευθέτησης του ζητήματος έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου.
Όπως υποστηρίζει ο ΠΟΞ, όσα ξενοδοχεία βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές λειτουργούν υπό ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας» με αποτέλεσμα να εμποδίζεται ο εκσυγχρονισμός τους -και κατά συνέπεια να παρέχονται χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες- και να δυσφημείται το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι δημοσιοποιηθείσες προθέσεις του ΥΠΕΘΟ φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην ορθή του βάση, εφόσον καθορίζουν με σαφήνεια το μέγιστο ποσό της νέας οφειλής και αφορούν στο σύνολο των υποθέσεων που είχαν στο επίμαχο διάστημα ληξιπρόθεσμες οφειλές».
Η ΠΟΞ τονίζει ότι μια ρύθμιση στην κατεύθυνση αυτή θα διευκολύνει και τις κρατικές τράπεζες να διευθετήσουν ευκολότερα τις εκκρεμείς υποθέσεις, αλλά και στους δανειολήπτες ξενοδόχους να επανακτήσουν τον έλεγχο της περιουσίας τους.
ΑΠΕ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442