Από την κοιλιά της μητέρας τους μαθαίνουν τις γεύσεις τα βρέφη
Λονδίνο: Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βρέφη αποκτούν την αίσθηση της γεύσης, ενώ βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μητέρας τους. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο New Scientist.
Λονδίνο: Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βρέφη αποκτούν την αίσθηση της γεύσης, ενώ βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μητέρας τους. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο New Scientist.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 24 εγκύους και στις μισές από αυτές χορήγησαν τροφές πλούσιες σε γλυκάνισο. Μετά τον τοκετό, οι ερευνητές εξέτασαν τις γευστικές προτιμήσεις των 24 βρεφών και διαπίστωσαν ότι τα νεογέννητα των γυναικών που κατανάλωναν γλυκάνισο κατά τη διάρκεια της κύησης δέχονταν ευχάριστα τη γεύση και την οσμή του, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που δεν γνώριζαν τη γεύση του και το αντιμετώπιζαν είτε με απέχθεια είτε με αδιαφορία.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Mπενουά Σαλ του European Centre for Taste Science στην Ντιζόν, δήλωσε στο ΒΒC πως πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι η δίαιτα της μητέρας επηρεάζει τις διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών.