Σε αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας η Γενική Τράπεζα το 2001
Το ενδιαφέρον υποψήφιων συμμάχων αναμένεται να προσελκύσει εντός του 2001 η Γενική Τράπεζα, η οποία επιδιώκει συνεργασία σε επίπεδο στρατηγικής και προϊόντων εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, στο πλαίσιο του τριετούς αναπτυξιακού σχεδίου που πρόσφατα ανακοίνωσε η διοίκησή της.
74
Το ενδιαφέρον υποψήφιων συμμάχων αναμένεται να προσελκύσει εντός του 2001 η Γενική Τράπεζα, η οποία επιδιώκει συνεργασία σε επίπεδο στρατηγικής και προϊόντων εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, στο πλαίσιο του τριετούς αναπτυξιακού σχεδίου που πρόσφατα ανακοίνωσε η διοίκησή της.
Όπως αναφέρεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Το Βήμα, παρ ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της τράπεζας βασίζεται στην αυτόνομη ανάπτυξή της, εντός του 2001 δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον εξαγοράς από ξένες τράπεζες που επιδιώκουν την επέκτασή τους στην ελληνική αγορά.
Μια ενδεχόμενη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας θα αφορούσε στη συμμετοχή άλλης τράπεζας σε ποσοστό 20-25% στο μετοχικό κεφάλαιο της Γενικής. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού θα περιοριστεί στον έλεγχο του 8% περίπου της τράπεζας από το 35% που κατέχει σήμερα.
Εντός του Ιανουαρίου η Γενική αναμένεται να ανακοινώσει ένα λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην εγχώρια τραπεζική αγορά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας, στόχος του επιχειρησιακού σχεδίου θα είναι η απόκτηση μεριδίου 4% της αγοράς έναντι του 2% που η τράπεζα κατέχει σήμερα. Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας αυτή την εβδομάδα, θα προβλέπει επίσης την παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι 5 κλάδοι που θα τραβήξουν το κάρο της ανάπτυξης έως το 2030
- Συνταγές: Δύο γλυκά για τις λιγούρες της Κυριακής
- Από τον Εμανουέλ στον… Λοράν – Ο αδερφός του προέδρου Μακρόν ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας
- Εκατομμύρια νεκρές γαρίδες και κριλ ξεβράστηκαν στις ακτές του Ομάν, βάφοντας την παραλία ροζ (βίντεο)
- Η πιο διάσημη κλειδαρότρυπα του κόσμου που επιβάλλεται να κοιτάξεις
- Άσκηση ισορροπίας του Ιράν σε παραγωγή πετρελαίου και αποθήκευση
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442