Βουλιμία: Η εσωτερίκευση της οργής;
Νέα Υόρκη Οι γυναίκες που πάσχουν από βουλιμία συχνά ξεθυμαίνουν την οργή τους τρώγοντας, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Eating Disorders.
Νέα Υόρκη Οι γυναίκες που πάσχουν από βουλιμία συχνά ξεθυμαίνουν την οργή τους τρώγοντας, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Eating Disorders.
Διαπιστώθηκε ότι οι βουλιμικές γυναίκες που δεν εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους καταφεύγουν στο φαγητό κάθε φορά που νιώθουν θυμό, ένταση, εκνευρισμό ή γίνονται έξαλλες, και κατόπιν κάνουν εμετό.
Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση των αισθημάτων θυμού και της βουλιμικής συμπεριφοράς 83 γυναικών, ηλικίας 20 περίπου ετών. Όπως δήλωσαν στο Reuters οι ερευνητές Δρ Ρόντα-Τζέιν Μίλιγκαν και Γκλεν Ουάλερ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα “έτρωγαν επειδή φοβούνταν να έλθουν αντιμέτωπα με το θυμό τους και έκαναν εμετό για να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα”.
Οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν καταδείξει ότι το άγχος και η κατάθλιψη μπορεί να προκαλούν βουλιμικές συμπεριφορές, οι οποίες συνδυάζονται με πρόκληση εμετού και υπερβολική σωματική άσκηση. Η νέα έρευνα ενισχύει αυτή την άποψη, περιλαμβάνοντας στα αρνητικά συναισθήματα και το θυμό.
Τα ευρήματα αυτά αναμένεται να οδηγήσουν σε καταλληλότερες θεραπείες για τη βουλιμία.
Πηγή: Reuters
health.in.gr
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442