
H ασφάλεια των προϊόντων απασχόλησε το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ
Σε νομοθετικές αλλαγές, που θα καλύψουν τις αδυναμίες της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, αποφάσισε να προχωρήσει το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας και η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.
27
Σε νομοθετικές αλλαγές, που θα καλύψουν τις αδυναμίες της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, αποφάσισε να προχωρήσει το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας και η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.
Τη σημερινή σύνοδο απασχόλησε η πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια των προϊόντων και συμφωνήθηκε να αντικαταστήσει την Οδηγία 92/59 της ΕΟΚ, καθώς κρίθηκε ότι η τελευταία έχει αρκετές αδυναμίες.
Στόχοι της πρότασης Κανονισμού για την Ασφάλεια Τροφίμων είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή και η παράλληλη αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.
Η προτεινόμενη, μεταξύ άλλων, δημιουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Τροφίμων, με επιστημονικές και τεχνικές αρμοδιότητες, θεωρείται ο αποτελεσματικότερος μηχανισμός που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη – καταναλωτή.
Στο θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), η Ελλάδα υποστήριξε με σθεναρότητα την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών που σχετίζονται με τους ΓΤΟ και ιδιαίτερα την ανιχνευσιμότητα και την επισήμανσή τους, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος και ανταπόκριση στις αυξημένες ανησυχίες του καταναλωτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκατομμύρια νεκρές γαρίδες και κριλ ξεβράστηκαν στις ακτές του Ομάν, βάφοντας την παραλία ροζ (βίντεο)
- Η πιο διάσημη κλειδαρότρυπα του κόσμου που επιβάλλεται να κοιτάξεις
- Άσκηση ισορροπίας του Ιράν σε παραγωγή πετρελαίου και αποθήκευση
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442