Από δαπάνες υπουργείων έως και κονδύλια για ελαστικά δημόσιων οχημάτων προβλέπει ο προϋπολογισμός
Έσοδα και δαπάνες για τα υπουργεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική... Ο προϋπολογισμός του 2001 εκτός από «βαρύς», σύμφωνα με το Γιάννο Παπαντωνίου, είναι και «ανοιχτοχέρης». Προβλέπει κονδύλια για τα πάντα: από τα έξοδα παράστασης μέχρι τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες της Βουλής, τον καθαρισμό τοιχίων αλλά και τα ελαστικά των δημόσιων οχημάτων!
Έσοδα και δαπάνες για τα υπουργεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική… Ο προϋπολογισμός του 2001 εκτός από «βαρύς», σύμφωνα με το Γιάννο Παπαντωνίου, είναι και «ανοιχτοχέρης». Προβλέπει κονδύλια για τα πάντα: από τα έξοδα παράστασης μέχρι τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες της Βουλής, τον καθαρισμό τοιχίων αλλά και τα ελαστικά των δημόσιων οχημάτων!
Στο κείμενο του προϋπολογισμού προβλέπονται κονδύλια ύψους 25 εκατ. δρχ. για έξοδα παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ για όσους έχουν διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδροι Δημοκρατίας δικαιολογούνται έξοδα παράστασης ύψους 100 εκατ. δρχ. Οι συντάκτες του κειμένου φαίνεται να έχουν λησμονήσει ότι μόνο ένας πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας βρίσκεται εν ζωή.
Οι υπουργοί και βουλευτές μας οφείλουν να ενημερώνονται για την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα. Έτσι, το Δημόσιο θα πληρώσει περίπου 1,7 δισ. δρχ. για προμήθειες εφημερίδων και περιοδικών.
Και επειδή η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δαπάνες για τα είδη καθαρισμού του Κοινοβουλίου. Για σκούπες, σφουγγαρίστρες, καθαριστικά και απορρυπαντικά θα πληρώσουμε 2 δισ. δρχ., ενώ προβλέπεται ξεχωριστό κονδύλι και για τον καθαρισμό τοιχίων και το βάψιμο δημόσιων κτιρίων.
Οι δαπάνες για τις μεταφορές, όπως είναι γνωστό, αυξάνονται. Μαζί με τα εισιτήρια του μετρό και των αστικών λεωφορείων ανοδικά κινούνται και οι δαπάνες για τα… ελαστικά των δημόσιων οχημάτων. Τρία δισεκατομμύρια θα δαπανηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό· να μην πάθουν και κανένα ατύχημα οι υπουργοί μας!
Παρά τις κατά καιρούς προστριβές με την Εκκλησία, ο προϋπολογισμός δείχνει ιδιαίτερα «ευαισθητοποιημένος» απέναντι στον κλήρο, καθώς θα τον επιχορηγήσει με 45 δισ. δρχ.
Υπέρ αγνώστων, ή αλλιώς για «απόρρητες δαπάνες», θα πληρώσουμε 14.150.000.630 δρχ. ακριβώς! Επιπλέον, προβλέπεται επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση υποθέσεων, ύψους 9,7 δισ. δρχ., καθώς το «σπεύδε βραδέως» στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε νόμο.
Αν και η Ελλάδα κατηγορείται για ρατσιστικές αντιλήψεις, ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες 755 εκατ. δρχ. για τη συντήρηση και την περίθαλψη πολιτικών προσφύγων. Για να μην παραγνωριζόμαστε, όμως, υπάρχει και κονδύλι ύψους 310 εκατ. δρχ. για την απέλασή τους!
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.