Θα στρατοκρατείται η Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Εκτακτες εξουσίες θα δοθούν στο στρατό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ αλλά και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Μελβούρνη, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες την περίοδο εκείνη.
Εκτακτες εξουσίες θα δοθούν στο στρατό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ αλλά και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Μελβούρνη, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες την περίοδο εκείνη.
Με τους δύο σχετικούς νόμους, που ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, προβλέπεται η άμεση κινητοποίηση του στρατού στην περίπτωση που κριθεί ότι απειλείται η ασφάλεια των Αυστραλών πολιτών ή των επισκεπτών της χώρας.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι στρατιώτες θα απαλλάσσονται από τυχόν κατηγορίες εάν αναγκαστούν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν διαδηλωτές στη διάρκεια καταστολής κάποιας βίαιης διαμαρτυρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των Αβοριγίνων, των ιθαγενών της Αυστραλίας, επιμένουν ότι θα οργανώσουν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ. Απειλούν μάλιστα με «εμφύλιο πόλεμο» εάν οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νέος νόμος και ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών.
Η περιφερειακή σύνοδος των χωρών Ασίας – Ειρηνικού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum WEF), η μεγαλύτερη οικονομική διάσκεψη στην ιστορία της Αυστραλίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 15 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.