Οι Αρχές της Κίνας θανατώνουν υγιές βρέφος, εφαρμόζοντας την πολιτική του ενός παιδιού
Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η είδηση ότι οι Αρχές της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα έπνιξαν ένα υγιές βρέφος μπροστά στα μάτια των γονιών του, στο πλαίσιο της πολιτικής του ενός παιδιού που εφαρμόζει η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει την πληθυσμιακή αύξηση της χώρας.
Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η είδηση ότι οι Αρχές της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα έπνιξαν ένα υγιές βρέφος μπροστά στα μάτια των γονιών του, στο πλαίσιο της πολιτικής του ενός παιδιού που εφαρμόζει η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει την πληθυσμιακή αύξηση της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, το περιστατικό προκάλεσε τόσο έντονες αντιδράσεις ώστε οι Αρχές του Χουμπέι δεσμεύτηκαν ότι θα τιμωρήσουν τους υπευθύνους για τη δολοφονία του βρέφους, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, oι υπεύθυνοι οικογενειακού προγραμματισμού της επαρχίας Χουμπέι έκαναν στη μητέρα του βρέφους μια ένεση με αλατούχο διάλυμα, η οποία καταστρέφει το νευρικό σύστημα του μωρού, με σκοπό να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό και στη συνέχεια να θανατώσουν το βρέφος.
Ωστόσο, προς μεγάλη τους έκπληξη, το μωρό γεννήθηκε υγιές και οι υπεύθυνοι διέταξαν τον πατέρα του να το σκοτώσει έξω από το νοσοκομείο. Εκείνος, εγκατέλειψε τρομοκρατημένος το παιδί έξω από ένα γραφείο, όπου το βρήκε ένας γιατρός και, αφού του έκανε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, το παρέδωσε στη μητέρα του.
Οταν όμως η γυναίκα επέστρεψε στην κατοικία της, την περίμεναν πέντε υπάλληλοι της υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού, οι οποίοι άρπαξαν το μωρό, απομακρύνθηκαν από το σπίτι και το έπνιξαν σε έναν ορυζώνα μπροστά στα μάτια των γονιών του.
Η πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια άρχισε να εφαρμόζεται σταδιακά στην Κίνα από τις αρχές της δεκαετίας του 70 με στόχο να περιοριστεί ο πληθυσμός της χώρας που έχει ξεπεράσει το 1,1 δισεκατομμύριο κατοίκους. Τα ζευγάρια στις αγροτικές περιοχές της Κίνας, όπου ζει το 70% των Κινέζων, έχουν συχνά περισσότερα από ένα παιδιά χωρίς να υφίστανται κυρώσεις παρά την ισχύ της πολιτικής του ενός παιδιού.
Ωστόσο, διατυπώνονται κατηγορίες ότι η υπηρεσία οικογενειακού προγραμματισμού αναγκάζει συχνά τις γυναίκες που παραβαίνουν το νόμο να κάνουν άμβλωση. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, αναφέρονται βασανισμοί και συλλήψεις.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.