Κορσικανοί εξτρεμιστές πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο Παρίσι
Την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης εναντίον κυβερνητικού συνεδριακού κέντρου στην καρδιά του Παρισιού ανέλαβε η ομάδα των Κορσικανών εξτρεμιστών FLNC, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.
Την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης εναντίον κυβερνητικού συνεδριακού κέντρου στην καρδιά του Παρισιού ανέλαβε η ομάδα των Κορσικανών εξτρεμιστών FLNC, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.
Η βόμβα, που περιείχε 25 δεσμίδες δυναμίτη, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από κυβερνητικό συνεδριακό κέντρο, 200 μόλις μέτρα από την Αψίδα του Θριάμβου. Οι Γάλλοι πυροτεχνουργοί που απενεργοποίησαν το βομβιστικό μηχανισμό δήλωσαν ότι η έκρηξη αποφεύχθηκε χάρη σε βλάβη που παρουσιάστηκε στην μπαταρία.
Oπως μεταδίδει το BBC, αρχικά η αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση να σχετιζόταν με την προγραμματισμένη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ωστόσο, κατά την εξέταση του βομβιστικού μηχανισμού, βρέθηκαν φύλλα από την κορσικανή εφημερίδα Corse Matin, γεγονός που οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι την ευθύνη έφεραν Κορσικανοί αυτονομιστές.
Πάντως, στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση FLNC δηλώνει ότι η ενέργειά της δεν σημαίνει και άρση της εκεχειρίας που κήρυξαν τον περασμένο Δεκέμβριο όλες οι ομάδες των αυτονομιστών, εν αναμονή της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το μέλλον της νήσου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.