Η Ελιά επιστρέφει στην Ιταλία για τις εκλογές του 2001
Επιστροφή στο όνομα που τον έφερε το 1996 στην εξουσία αποφάσισε ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας. Η Ελιά επανέρχεται έπειτα από δύο χρόνια και ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές της χώρας, την άνοιξη του 2001.
Επιστροφή στο όνομα που τον έφερε το 1996 στην εξουσία αποφάσισε ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας. Η Ελιά επανέρχεται έπειτα από δύο χρόνια και ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές της χώρας, την άνοιξη του 2001.
Οι ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν το συνασπισμό παραδέχονται πως η επιλογή ονόματος είναι μόνο η αρχή, ωστόσο η συμφωνία τους στο θέμα είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος, καθώς αφήνουν πίσω μια σειρά από διαμάχες και διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του συνασπισμού τον τελευταίο χρόνο.
Κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόνισε ο γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Βάλτερ Βελτρόνι, προσθέτοντας πως αυτό είναι ένα στοιχείο που αναδεικνύει την επαναφορά του συνασπισμού.
Το πλήρες όνομα θα είναι Ελιά, μαζί για την Ιταλία και θα περιλαμβάνει επίσης τους Δημοκρατικούς του Ρομάνο Πρόντι, το Λαϊκό Κόμμα, την Ενωση Χριστιανοδημοκρατών, τους Ιταλούς Σοσιαλιστές, την Ιταλική Ανανέωση, τους Πράσινους και τους Ιταλούς Κομμουνιστές.
Η συμφωνία προβλέπει, για πρώτη φορά, κοινή έδρα και επιλογή ενός συντονιστή και εκπροσώπου του συνασπισμού για την προεκλογική εκστρατεία και όλα τα μελλοντικά προβλήματα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ο ηγέτης της νέας Ελιάς και μελλοντικός πρωθυπουργός, σε περίπτωση επικράτησής της στις εκλογές.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.