
H Celera ολοκλήρωσε τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος
Η αμερικανική εταιρεία Celera ολοκλήρωσε κατά 99% τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος ενός ατόμου και περνά τώρα στη φάση της διάταξης του υλικού σε μία λογική σειρά. Ετσι, προηγείται του χρηματοδοτούμενου από δημόσιες πηγές Human Genome Project (HGP), το οποίο υπόσχεται να ολοκληρώσει τη δική του χαρτογράφηση κατά τρόπο λειτουργικό έως τον Ιούνιο.
65
Η αμερικανική εταιρεία Celera ολοκλήρωσε κατά 99% τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος ενός ατόμου και περνά τώρα στη φάση της διάταξης του υλικού σε μία λογική σειρά. Ετσι, προηγείται του χρηματοδοτούμενου από δημόσιες πηγές Human Genome Project (HGP), το οποίο υπόσχεται να ολοκληρώσει τη δική του χαρτογράφηση κατά τρόπο λειτουργικό έως τον Ιούνιο.
Οπως μετέδωσε το BBC την Πέμπτη, η Celera αποσκοπεί στη χαρτογράφηση του γονιδιώματος πέντε διαφορετικών ατόμων, των οποίων τα ονόματα δεν θα αποκαλυφθούν, προκειμένου να είναι σίγουρη για την ακρίβεια της χαρτογράφησής της.
Μολονότι η εταιρεία άρχισε τη χαρτογράφησή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, αξιοποιώντας μία διαφορετική μέθοδο από εκείνη του HGP που βασίζεται σε πολύ ισχυρούς υπολογιστές, κατάφερε να προχωρήσει πολύ γρήγορα.
Αντίθετα με κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον της Celera άλλοι επιστήμονες υποστηρίζοντας ότι δεν κράτησε την υπόσχεσή της να δημοσιοποιήσει το υλικό που συνέλεξε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποσχέθηκαν να καταστήσουν τις γνώσεις τους προσιτές σε όλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» – Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – Κηφισιά και τα υπόλοιπα ματς σε Super League και GBL
- Κολωνάκι: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα επιστημονικά ντοκουμέντα που «καίνε»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Η διαρκής κυβερνητική ομερτά για τις υποκλοπές
- Επίθεση στο Μποντάι: Η εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας είναι «απόλυτα αδιάσπαστη», δηλώνει ο Αλμπανέζε
- Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη με την Κηφισιά κοντράρεται ο Ολυμπιακός – «Μάχες» σε Τρίπολη και Πανθεσσαλικό
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442