
Ερευνες για τους εξ Ελλάδος χάκερ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση με τους χάκερ που, χρησιμοποιώντας υπολογιστές ελληνικών πανεπιστημίων, κατάφεραν, το Φεβρουάριο του 2000, να σπάσουν τους απόρρητους κωδικούς ασφαλείας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του κέντρου στρατιωτικών υπηρεσιών που βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
40
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση με τους χάκερ που, χρησιμοποιώντας υπολογιστές ελληνικών πανεπιστημίων, κατάφεραν, το Φεβρουάριο του 2000, να σπάσουν τους απόρρητους κωδικούς ασφαλείας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του κέντρου στρατιωτικών υπηρεσιών που βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία των Αμερικανών, οι χάκερ χρησιμοποίησαν υπολογιστές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Eξάλλου, έρευνες διεξάγονται και σε Αθήνα και Κρήτη, αλλά οι υπεύθυνοι καθηγητές πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί έχουν περισσότερα στοιχεία για την επίθεση των χάκερ και δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα. Αν χρησιμοποιήθηκαν οι δικοί μας υπολογιστές και πότε, το ξέρουν καλύτερα από εμάς δήλωσαν οι καθηγητές στην εφημερίδα Τα Νέα.
Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα μελετηθούν από τον εισαγγελέα εφετών Απόστολο Κουκουλέτσο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ζαχάρη.
ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Armed Turkish F-16s Intercepted Over Aegean After 3 Years
- ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό
- Αμαλία Κωστοπούλου: Η μακροσκελής ανάρτηση για τον τραυματισμό της
- Κρήτη: Ασταμάτητες οι ροές – Έφτασαν πάνω από 120 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες
- Πολιτική κρίση στο Μπαγκλαντές: Η δολοφονία του νεαρού ηγέτη Σαρίφ Χάντι προκαλεί κύμα βίας και αναταραχές
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε σπίτι Τούρκων – Κατηγορούνται για αρπαγή
- Άννα Βίσση: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- ΑΕΚ: Τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι ομάδες στο Conference League από τα νοκ-άουτ παιχνίδια ως και τον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442