
Αναστολή πήρε το Excite@Home
Ανακλήθηκε η απόφαση που είχε πάρει η άτυπη επιτροπή ελέγχου της λειτουργίας του Usenet, σύμφωνα με την οποία οι συνδρομητές του γνωστού παροχέα ιντερνετικών υπηρεσιών Excite@Home θα αποβάλλονταν διά βίου από το Usenet λόγω κατάχρησης του μέσου για διαφημιστικούς σκοπούς (τα λεγόμενα μηνύματα spam)
40
Ανακλήθηκε η απόφαση που είχε πάρει η άτυπη επιτροπή ελέγχου της λειτουργίας του Usenet, σύμφωνα με την οποία οι συνδρομητές του γνωστού παροχέα ιντερνετικών υπηρεσιών Excite@Home θα αποβάλλονταν διά βίου από το Usenet λόγω κατάχρησης του μέσου για διαφημιστικούς σκοπούς (τα λεγόμενα μηνύματα spam)
Το πρόβλημα με το Excite@Ηome ξεκίνησε, όταν κάποιοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν συστηματικά για την αποστολή spam. Η κοινότητα του Usenet είχε αντιδράσει έντονα πολλές φορές και, όταν είδε ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιωνόταν, αλλά χειροτέρευε, αποφάσισε να προβεί στην απόφαση της αποβολής.
Αυτό φυσικά θορύβησε τους υπευθύνους του παροχέα, οι οποίοι ξεκίνησαν συστηματική έρευνα, για να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς, αφού οι υπεύθυνοι του παροχέα υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα spam, που εμφανίζονται να προέρχονται από το δικό τους δικτυακό τόπο, στην πραγματικότητα προέρχονται από αλλού.
Φαίνεται όμως ότι η απειλή έπιασε τόπο και έτσι όσοι χρησιμοποιούσαν το Excite@Home, για να διοχετεύσουν spam, αυτοπεριορίστηκαν. Ετσι, η κοινότητα του Usenet και η επιτροπή λειτουργίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν για ένα μήνα την απόφασή τους. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ριτζ, μέλος της επιτροπής, η απόφαση για αποβολή θα ισχύσει σε περίπτωση που μέσα στον επόμενο μήνα παρατηρηθούν και πάλι μαζικές διοχετεύσεις spam μέσω του Excite@Home.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά την Κυριακή λόγω του αγώνα δρόμου
- «Πόσο καλοί είναι οι συμπολίτες σου;»: Από τη Σουηδία ως τις ΗΠΑ, πώς κρίνουμε ηθικά ο ένας τον άλλον
- Ο Φρανσίσκο άλλαξε μάνατζερ και θέλει συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ ετησίως
- Επιβεβαίωση in-Δρομολογείται διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων από κοινού για ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ
- Γελάμε και κλαίμε για το ίδιο πράγμα: Η Γκισλέιν Μάξγουελ κάνει μαθήματα «γυναικείας ενδυνάμωσης» στη φυλακή
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: 7 προτάσεις για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»
- Ενοίκια: Τα SOS και οι παγίδες στη συμπλήρωση του E2 για μηδενισμό του φόρου
- Θεσσαλονίκη: Έρευνα εις βάθος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν η 57χρονη καθηγήτρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442