Κάτω από τις 5.000 μονάδες ο γενικός δείκτης στη Σοφοκλέους
Βουτιά κάτω από το φράγμα των 5.000 μονάδων έκανε την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, υπό το βάρος των μαζικών ρευστοποιήσεων και της συνεχιζόμενης αποχής των θεσμικών επενδυτών.
Βουτιά κάτω από το φράγμα των 5.000 μονάδων έκανε την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, υπό το βάρος των μαζικών ρευστοποιήσεων και της συνεχιζόμενης αποχής των θεσμικών επενδυτών.
Παρά τις προσπάθειες αλλαγής κλίματος, που έγιναν στα μέσα της συνεδρίασης, με όχημα τα κρατικά χαρτοφυλάκια, ο δείκτης δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει και κατρακύλησε έως τις 4.967 μονάδες, έχοντας χάσει 1,34%.
Το κλίμα δεν άλλαξε ούτε μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, με την οποία ζητούσε να ελεγχθεί το φαινόμενο και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για ανάσχεση και σταθεροποίηση.
Η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος αποτυπώθηκε στον όγκο των συναλλαγών, που έπεσε και πάλι κάτω από τα 200 δισ. δρχ., κλείνοντας στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 193 δισ. δρχ.
Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την πορεία του χρηματιστηρίου και παρατήρησε ότι την πορεία του παρακολουθούν τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.