Κέιμπριτζ, ΜΙΤ προσφέρονται να βοηθήσουν τον Μπλερ να ενισχύσει την οικονομία
Δύο από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο προτίθενται να ιδρύσουν κοινοπραξία, η οποία θα συμβουλεύει το Βρετανό πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.
Δύο από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο προτίθενται να ιδρύσουν κοινοπραξία, η οποία θα συμβουλεύει το Βρετανό πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση που έχουν κάνει από κοινού το Κέιμπριτζ και το ΜΙΤ έχει τραβήξει το στενό προσωπικό ενδιαφέρον του Τόνι Μπλερ, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία της Αμερικής για να βελτιώσει την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της βρετανικής οικονομίας.
Ο ενθουσιασμός του Βρετανού πρωθυπουργού για την ίδεα κορυφώθηκε μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, που ήδη χρηματοδοτεί έρευνα στο Κέιμπριτζ.
Η πρόταση των δύο πανεπιστημίων εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Οικονομικών που, συμφωνα με τους Sunday Times, φέρεται να είναι πρόθυμο να ενισχύσει την κοινοπραξία στα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας προσφέροντας έως και 80 εκατομμύρια λίρες (περίπου 40 δισ. δραχμές).
Αν ιδρυθεί η Αγγλο-αμερικανική κοινοπραξία θα προσαντολίσει τις έρευνές της στη σχέση τεχνολογίας-παραγωγικότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως υποψήφιος επικεφαλής ενός τέτοιου ινστιτούτου επικρατέστερος είναι ο Σερ Αντονι Κλίβερ, πρόεδρος της AEA Technology.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.