Ευρωπαϊκό Ετος Γλωσσών ανακήρυξε το έτος 2000 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) να μάθουν τουλάχιστον δύο γλώσσες πέραν της μητρικής τους.
Ευρωπαϊκό Ετος Γλωσσών ανακήρυξε το έτος 2000 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) να μάθουν τουλάχιστον δύο γλώσσες πέραν της μητρικής τους.
Η Επίτροπος της Ε.Ε. για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό, Βίβιαν Ρέντιγκ, δήλωσε ότι η ικανότητα να μιλάει κανείς μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει νέες ευκαιρίες στους Ευρωπαίους.
Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να μιλούν οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον δύο από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. πέραν της μητρικής τους.
Η Ρέντιγκ υποστήριξε ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών θα δώσει τη δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να μπορούν να ζουν και να εργάζονται σε οποιοδήποτε από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Η Επίτροπος για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό, τόνισε ότι 13,8 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,3 δισ. δρχ.) πρόκειται να διατεθούν για την εκστρατεία, η οποία θα επικεντρωθεί στην προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, ενώ πρόσθεσε ότι θα διεξαχθούν ειδικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε ανέργους και σε ανθρώπους που ζουν σε συνοριακές περιοχές.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας