Νοσοκομείο Παπανικολάου: Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά – Τι είπε πριν καταλήξει
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο ασθενής πριν καταλήξει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη
Κατέληξε πριν από λίγο ο ένας εκ των τραυματιών από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε δύο.
«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων.
Ο ίδιος τόνισε ότι, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εργαζομένων στο νοσοκομείο
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν χθες, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην πνευμονολογική κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά στη πτέρυγα.
Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Πώς ξέσπασε η φωτιά
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στον θάλαμο 6 του δευτέρου ορόφου όπου νοσηλεύοντας ένας μόνο ασθενής.
Ο διευθυντής της πτέρυγας ανέφερε πως ο ίδιος ο ασθενής έβαλε τη φωτιά με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη του οξυγόνου και η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.
Όπως επισήμανε στη συνέχεια το τοπικό μέσο voria.gr, ο ασθενής φαίνεται να άναψε τσιγάρο μέσα στο θάλαμο με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεσπάσει αμέσως. Ωστόσο ερευνάται η φωτιά να ξέσπασε και από έκρηξη κινητού.
Πηγές της πυροσβεστικής τόνισαν πως η φωτιά ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό και γι΄αυτό επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.
- Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επεισοδιακή η δίκη Κορκονέα στον Άρειο Πάγο
- Η Μπαρτσελόνα υπογράφει νέο 10ετές συμβόλαιο με τη Euroleague – Ακολουθούν Ρεάλ και Φενέρ
- Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Την έχει μαγέψει η Γρατσία, την έχουν παγιδέψει με τους αστρολογικούς χάρτες»
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Τσιτσιπάς – Βούκιτς 0-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442