Σε ένα εικαστικό εργαστήρι βαφής αβγών μετατράπηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο. Παιδιά έβαλαν δημιουργικότητα και φαντασία στο πιο αγαπημένο έθιμο των ημερών, το βάψιμο των πασχαλινών αβγών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Την εκδήλωση συντόνισε το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης και το Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου – Παράρτημα Ναυπλίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.