Στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Καματερό προκρίθηκε η ομάδα χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή. Με εξαιρετική άμυνα, πλουραλισμό στην επίθεση και πρώτο σκόρερ τον Σούργκιελ, με έξι γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν εύκολα με 35-23 τον ΓΑΣ Κιλκίς, στον ημιτελικό του Final-4 στο κλειστό γυμναστήριο Καματερού και έκλεισαν θέση για τον τελικό του θεσμού!
Την Δευτέρα (9/2) στις 17:00 (ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ), στον τελικό του Final-4 στο Καματερό, κόντρα στον νικητή του ΑΕΚ-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, και θα διεκδικήσει το τέταρτο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του.
Πιο αναλυτικά, στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 1-0 και 2-1, όμως ανέβασε «στροφές» και προηγήθηκε με 3-2 και 4-3, με τέρματα του Σούργκιελ (7:39, 8:58), ο οποίος «έγραψε» και το +3 (4-7), στο 18ο λεπτό. Η ομάδα του Κιλκίς μείωσε σε 7-6, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν «γκάζι» και ξέφυγαν με +5 (7-12), με τον Βίντα στην κόντρα (23:57), με τον Κιουν (27:30) να διατηρεί το προβάδισμα των πέντε τερμάτων (9-14). Ανάλογη η εικόνα και στη συνέχεια, με τον Σάββα να διαμορφώνει το +7 (9-16) του πρώτου ημιχρόνου.
Oι τυπικά φιλοξενούμενοι «μπήκαν» δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 43ο λεπτό, έφτασαν στο +10 (15-25), με γκολ του Πασσιά, ενώ στο 46:56, «ανέβηκαν» στο +11 (18-29), με τον Μιχαηλίδη. Στο 54ο λεπτό, ο Πασσιάς έδωσε «αέρα» +12 (21-33), ενώ ο Τσαναξίδης «έγραψε» το 35-22, με τη συμπλήρωση 57 λεπτών! Ο ΓΑΣ Κιλκίς μείωσε, για το τελικό 35-23.
Τα στατιστικά στο ΓΑΣ Κιλκίς – Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
H Λιντς που παλεύει για τη σωτηρία της πήρε βαθμό με 0-0 από τη Μπρέντφορντ που έχασε κι άλλο έδαφος για την Ευρώπη. Εντυπωσιακή η Έβερτον, συνέτριψε με 3-0 την Τσέλσι και «βλέπει» ακόμη και «4άδα».
Ο χρυσός στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν Αρμάντ Ντουπλάντις μίλησε με κολακευτικά λόγια τον ασημένιο και πολύ καλό του φίλο του Εμμανουήλ Καραλή μετά την ολοκλήρωση του τελικού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανάρτησή του απένειμε εύσημα στον αθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν.
Ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε στην επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο κλειστού του Τορούν, αποθέωσε το τιμ του και τόνισε ότι στόχος του είναι το Παγκόσμιο ρεκόρ.