Επτά αναμετρήσεις περιλάμβανε το μενού στο NBA τα ξημερώματα της Κυριακής (7/12), με τους Μιλγουόκι Μπακς να γνωρίζουν ακόμη μια ήττα, αυτή τη φορά από τους Ντιτρόιτ Πίστονς με σκορ 124-112.
Ο Κέιντ Κάνινγκχαμ έκανε double-double με 23 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ο Τζέιλεν Ντούρεν είχε 16 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ για τους γηπεδούχους, που έφτασαν τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Παράλληλα, οι Πίστονς υποχρέωσαν τα «Ελάφια» στη 10η ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια!
Έτσι, οι Μπακς που είναι υποχρεωμένοι να πορευτούν το επόμενο διάστημα χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο έπεσαν στο 10-15 και συνεχίζουν από την 11η θέση της κατάταξης στην Ανατολή.
Ο Κέβιν Πόρτερ Jr. έκανε season-high με 32 πόντους, ενώ ο Κάιλ Κούζμα πρόσθεσε 15 πόντους, όμως οι προσπάθειές τους δεν ήταν αρκετές απέναντι στους Πίστονς, που σούταραν με 57% εντός πεδιάς στο πρώτο ημίχρονο (20/35) και προηγήθηκαν ακόμα και με 25 πόντους.
Οι Τίμπεργουλβς έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στη regular season, έπειτα από το 109-106 επί των Κλίπερς, τα ξημερώματα της Κυριακής 7/12 στη Μινεάπολις.
Από εκεί και πέρα σημαντικές και μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Νετς, Χοκς, Γουόριορς, Κινγκς και Ντάλας Μάβερικς.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.