Λήμνος: Δραματική διάσωση 9 παιδιών που παρασύρθηκαν στα ανοιχτά από τους θυελλώδεις ανέμους [βίντεο]
Δραματική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση 9 παιδιών που παρασύρθηκαν με SUP στα ανοιχτά, πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο. Διασώθηκαν και γονείς που παγιδεύτηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Παραθεριστές και ντόπιοι που βρίσκονται στην παραλία Πλατύ της Λήμνου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις το φουσκωτό με τα 9 ανήλικα παιδιά έφτασε μετά από 40 λεπτά αγωνίας στην ακτή, με την δραματική διάσωση να φτάνει στο τέλος της.
Η διάσωση-θρίλερ εκτυλίχθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής στην Παραλία «Πλατύ» στην Λήμνο. Ενώ έπνεαν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, 9 παιδιά με 3 σανίδες όρθιας κοπηλασίας (SUP) εγκλωβίστηκαν στα βαθιά νερά της θάλασσας. Ο λουόμενος που βοήθησε στη διάσωση μιλά αποκλειστικά στο MEGA και περιγράφει λεπτό προς λεπτό ότι συνέβη.
«Κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι πήγανε 3 SUP με 3 παιδάκια, δηλαδή σύνολο 9 παιδάκια σε κάθε SUP, όταν είχαν ήδη φτάσει πολύ πολύ βαθιά. Πήραμε τηλέφωνο το Λιμενικό. Μετά από 10 λεπτά ήρθαν κάποιοι από το Λιμενικό να εκτιμήσουν την κατάσταση, αποφασίσανε να φωνάξουν Super Puma».
Εγκλωβίστηκαν και οι γονείς που πήγαν να σώσουν τα παιδιά τους
Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά οι γονείς και δύο λουόμενοι εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.
«Όταν έβγαλα το πρώτο γονιό και μετά τα δύο sup, είδα αυτούς τους δύο ηλικιωμένους με μια σωστική λέμβο στη μέση της απόστασης, την πήρα εγώ την σωστική λέμβο πήγα μέσα πήρα τα 3 παιδιά που δεν είχαν sup και μετά πήρα και αυτούς. Ο ένας από τους δύο ήθελε βοήθεια».
«Όταν πήγα μέσα να βοηθήσω, είχε πάει ήδη ο ένας γονιός, δεν έφτανε, δεν ήξερε να κολυμπήσει, και τον έβγαλε και αυτόν έξω και φώναζε να έρθει το Λιμενικό για να σώσει τα παιδιά του».
Οι λουόμενοι ειδοποίησαν το Λιμενικό και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο περιπολικά οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο «Super Puma».
Οι γονείς και ο υπεύθυνος των ναυαγοσωστών συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, αφού στο σημείο δεν υπήρχε κανένας ναυαγοσώστης, αλλά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Νέα διάσωση σήμερα το πρωί στο παλιό λιμάνι της Μύρινας
Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, λίγες ώρες μετά τη διάσωση των 9 ανήλικων παιδιών πραγματοποιήθηκε και άλλη μια διάσωση σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 9, στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.

Από ιστιοπλοϊκό που ήταν ελλιμενισμένο στον κόλπο του παλιού λιμανιού, δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό με κουπιά για να βγουν στην προβλήτα.
Ωστόσο, παρασύρθηκαν από τον αέρα.
Άλλα σκάφη στην περιοχή αντιλήφθηκαν ότι κινδύνευαν και ξεκίνησαν με φουσκωτά που διέθεταν μηχανές για να τους προσεγγίσουν. Το ένα από αυτά πρόλαβε και τους μετέφερε με ασφάλεια στην ξηρά.
Πηγή: megatv.com
- Ειρήνη, χαμόγελα και… τον θάνατο του Πούτιν, εύχεται ο Ζελένσκι για τα Χριστούγεννα
- Ο Πάντερ θέλει ανανέωση συμβολαίου: «Να μείνω για πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα»
- Κιλιμάντζαρο: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής
- Πέθανε ο ηθοποιός Πατ Φιν: Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442