Φωτιά ξέσπασε σε δάσος στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Παραγάλη ανάμεσα στα χωριά Τριάδα και Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές από τα Ψαχνά.
Η Εύβοια είχε συμπεριληφθεί στις περιοχές που αναφέρονταν για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο
Για τη φωτιά ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι και μέσω του 112: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας – Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.
Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή στις περιοχές όπου αναμένεται ακραίος κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κίνδυνου 5), ενόσω ο ισχυρός καύσωνας παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έχοντας μετατρέψει όλη τη χώρα σε καμίνι.
Η Εύβοια είχε συμπεριληφθεί στις περιοχές που αναφέρονταν για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Άλλες περιοχές είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία καθώς και τα Κύθηρα και η Μεσσηνία όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί φωτιές.
⚠ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πισσώνας της Περιφερειακής Ενότητας #Εύβοιας
‼ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας