Ο Βέσελι δεν θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση, με την ομοσπονδία να επικαλείται τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την περασμένη σεζόν.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Τσεχίας ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το επερχόμενο Eurobasket, προκαλώντας έκπληξη με την απουσία ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα του τσεχικού μπάσκετ: του Γιαν Βέσελι. Ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ της Μπαρτσελόνα δεν θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση, με την ομοσπονδία να επικαλείται τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την περασμένη σεζόν.
Ο γενικός διευθυντής της εθνικής, Γίρζι Βελς, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη από κοινού, καθώς ο παίκτης δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του και να επιστρέψει στις προπονήσεις. «Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την προηγούμενη σεζόν και το γεγονός ότι συνεχίζει να καθυστερεί την αποκατάστασή του, συμφωνήσαμε πως δεν είναι έτοιμος να ενταχθεί στο ρόστερ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η απουσία του Βέσελι αφήνει σημαντικό κενό στην τσεχική ομάδα, η οποία θα παραταχθεί με μόλις δύο «βαριά» ονόματα: τον πολύπειρο Τόμας Σατοράνσκι της Μπαρτσελόνα και τον Βιτ Κρέιτσι των Ατλάντα Χοκς. Το υπόλοιπο ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από νεαρούς ή λιγότερο έμπειρους παίκτες, γεγονός που καθιστά το έργο του προπονητή Ντιέγκο Οκάμπα ιδιαίτερα απαιτητικό.
Η Τσεχία θα συμμετάσχει στον Α’ όμιλο του Eurobasket, μαζί με την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Εσθονία, τη Σερβία και τη Λετονία. Οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν στη Ρίγα από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Από τον όμιλο, οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των «16», η οποία θα φιλοξενηθεί επίσης στη λετονική πρωτεύουσα από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.
Ο Γιαν Βέσελι, που έχει φορέσει τη φανέλα ομάδων όπως η Φενέρμπαχτσε, η Μπαρτσελόνα, αλλά και στο NBA με τις ομάδες των Ντένβερ Νάγκετς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του τσεχικού μπάσκετ. Η απουσία του από το φετινό Eurobasket σηματοδοτεί πιθανότατα το τέλος της παρουσίας του στις μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική ομάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής. Ζόρικα πια τα πράγματα για τους Τσέχους…
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Το παιχνίδι της Αρίνα Σαμπαλένκα με τον Νικ Κύργιο γκρέμισε όσα έχτισε η ιστορική νίκη της Μπίλι Τζιν Κινγκ απέναντι στον Μπόμπι Ριγκς: Την ανάγκη για ισότητα - Η επί δεκαετίες μάχη των γυναικών για ίσες αμοιβές στο τένις.
Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη περνάει τις διακοπές του ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και με την ευκαιρία δώρισε μια φανέλα του από την Εθνική Ελλάδας σε εκκλησία της Μενεμένης.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο, καθώς έγινε ο παίκτης που συμπλήρωσε γρηγορότερα από κάθε άλλον 1.300 επίσημους αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως επιβεβαιώθηκε από την IFFHS
Σε ΜΜΕ της Ιταλίας υπάρχει σενάριο για τη Ρόμα και τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε σχέση με πιθανό μεταγραφικό ενδιαφέρον-επιστροφή του Αιγύπτιου σταρ στη Ρώμη, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη Λίβερπουλ