Το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κίνησης Fair Play (EFPM) διεξήχθη στις 19 - 20 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
Το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κίνησης Fair Play (EFPM) διεξήχθη στις 19 – 20 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν υπό την αιγίδα των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης και της Διεθνούς Επιτροπής Προπονητών και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ICSSPE). Το συνέδριο που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία συγκέντρωσε αντιπροσώπους από 27 Ολυμπιακές Επιτροπές, Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες και Αθλητικές Οργανώσεις της Ευρώπης και όχι μόνο.
Το αντικείμενο του συνεδρίου ήταν «Η Fair Play Παιδεία ως εργαλείο για την συμμετοχικότητα στον Αθλητισμό». Το θέμα το διαπραγματεύτηκαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί καθηγητές και προσωπικότητες του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος καθώς και ο συντονιστής του προγράμματος «Σκυταλοδρομία για το Fair Play και την Ειρήνη» για την Ελλάδα Μιχάλης Μερτζιανίδης.
Στις 20 Μαΐου διεξήχθη επίσης και η ετήσια γενική συνέλευση της EFPM καθώς και οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης.
Πρόεδρος επανεξελέγη ο Βέλγος Φιλίπ Ουζιό και Γεν. Γραμματέας ο Έλληνας Ιωάννης Ψιλόπουλος από την Ελλάδα. Επίσης εξελέγησαν η Καταρίνα Ράσοβα από την Σλοβακία ως Α’ Αντιπρόεδρος, ο Σλοβένος Ρόμπερτ Πέρτς ως Β΄Αντιπρόεδρος, ο Γάλλος Ιβάν Κοστ-Μανιέρ ως Ταμίας και οι Μίρνα Ράλιε Μπρόντανατς από την Κροατία, Χαζάρ Ισάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν, Κάσπαρας Σιλέικις από την Λιθουανία και Σελτζούκ Τσαβούσογλου από την Τουρκία ως μέλη. Παράλληλα απονεμήθηκαν τα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία Fair Play.
Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να επιστρέφει στην δράση, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Μπράιτον με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Εκιτικέ. Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι η οποία «καθάρισε» την Έβερτον στο πρώτο μέρος (2-0).
H Χόφενχαϊμ διέλυσε με 4-1 το Αμβούργο και πάτησε στην τετράδα της Bundesliga, νίκη με 3-1 για την Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη που έβαλε αυτογκόλ με την Γκλάντμπαχ.
Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε την επέλασή του καθώς έλαμψε και κόντρα στην ΑΕΛ Novibet στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της.
Live streaming: Ολυμπιακός – Άλιμος. Παρακολουθήστε σε live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άλιμος για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA News.