Συνταγή: Λαχανικά εποχής γεμιστά με ρύζι και κιμά
Μια συνταγή φρέσκια, ελαφριά και πεντανόστιμη, ταμάμ για το καλοκαίρι που έρχεται.
Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «καλοκαίρι»; Διακοπές, θάλασσα, ήλιος, νησί, χαλάρωση και φυσικά φαγητό. Υπάρχουν ορισμένα πιάτα που έχουν συνδεθεί με τους θερινούς μήνες, όμως αυτή τη συνταγή όπως αυτή.
Λαχανικά εποχής γεμιστά με ρύζι και κιμά. Φρέσκια, ελαφριά και πεντανόστιμη, ταμάμ για το καλοκαίρι που έρχεται σε μια βεράντα με θέα τη θάλασσα.
Τα υλικά
4 κολοκυθάκια στρογγυλά
4 πιπεριές κόκκινες και πορτοκαλί
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζανάκια ρύζι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
150 γρ. τυρί τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Κόβετε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αδειάζετε το εσωτερικό τους. Κόβετε επίσης το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τα σπόρια από το εσωτερικό τους.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα την μισή ποσότητα λαδιού και ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κιμά. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει και τον σοτάρετε.
Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Κατεβάζετε τον κιμά από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τριμμένο τυρί και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες και το χυμό ντομάτας, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τα γεμιστά λαχανικά.
Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε να σιγοψηθεί μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
* Πηγή: Vita
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
