Παρότι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο ημίχρονο από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, η Αρσεναλ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» στο «Ανφιλντ» και με το τελικό 2-2 για την 36η αγωνιστική της Premier League να «κλειδώσει» επί της ουσίας τη συμμετοχή της στη League Phase του Champions League της νέας περιόδου.
Η αποβολή του σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης των «κανονιέρηδων», Μερίνο, στο 79ο λεπτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να φύγει αήττητη από το «σπίτι» των «κόκκινων» και με δύο αγωνιστικές να απομένουν μόνο εάν έρθουν τα πάνω κάτω δεν θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν… στ’ αστέρια.
Χάκπο και Ντίας μέσα σε δύο λεπτά (20′, 21′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Λονδρέζοι τα έπαιξαν όλα για όλα και δικαιώθηκαν. Παρά την πίκρα του αποκλεισμού από την Παρί Σεν Ζερμέν στους ημιτελικούς του Champions League, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να «επιστρέψουν» και με τα γκολ των Μαρτινέλι (47′) και Μερίνο (70′) να πάρουν το αποτέλεσμα που επί της ουσίας τους στέλνει και του χρόνου στη League Phase.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Με τη νίκη που πέτυχε με 87-82 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός έφτασε τις τις 10 συνεχόμενες νίκες κόντρα στους πράσινους στη διοργάνωση.