Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Τεσσάρα για Champions League η Βιγιαρεάλ (4-2) – «Κλείδωσε» την παραμονή της η Βαλένθια (2-3)
Η Βιγιαρεάλ επικράτησε άνετα με 4-2 της Οσασούνα και βλέπει… αστέρια ενώ η Βαλένθια επέστρεψε στις νίκες με το 3-2 επί της Λας Πάλμας και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της.
Με δύο γκολ του Αγιόθε Πέρεθ και ένα του Μπάρι η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο μέρος και δεν είχε τελικά κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη στο «Κεράμικα» επί της Οσασούνα με 4-2 για την 34η αγωνιστική της La Liga. Έτσι εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση και έκανε ένα ακόμη βήμα για την έξοδό της στο Champions League.
Ο Πεπέ το άλλο γκολ των γηπεδούχων, Γκαρσία και Ορόθ μείωσαν για τους φιλοξενούμενους. Με αυτή την ήττα η Οσασούνα έχασε έδαφος για την έξοδο στην Ευρώπη, παραμένει ωστόσο στο κόλπο.
Στο άλλο παιχνίδι η Βαλένθια πέρασε με 3-2 από την έδρα της Λας Πάλμας και την άφησε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ντούρο στο 22′ έκανε το 0-1, ο Σάντρο ισοφάρισε με πέναλτι στο 45+2′, αλλά Ντούρο στο 58′ και Σουάρεθ στο 75′ με αυτογκόλ έκαναν το 1-3. Το μόνο που κατάφεραν οι νησιώτες ήταν να μειώσουν σε 2-3 στο 83′ με τον ΜακΜπέρνι.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Η Γκενκ χρειάστηκε την παράταση για να περάσει στους «16» του Europa League (1-3 κ.δ, 3-3 παρ.). Πρόκριση και για την Μπολόνια (1-0). Δείτε τις ομάδες που προκρίθηκαν.