Βλέπει ΑΕΚ και… αφηνιάζει ο Ολυμπιακός! Και δεν μιλάμε μόνο για την φετινή σεζόν που έκανε το απόλυτο στο πρωτάθλημα με 4 μεγάλες νίκες σε Καραϊσκάκη και ΟΠΑΠ Αρένα, φτάνοντας το σερί των νικών του στην διοργάνωση στο 5-0. Σε μια σεζόν που πρόσθεσε άλλη μια 6αρα στην ιστορία των αναμετρήσεων του με την ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 6-0 του Κυπέλλου που του έδωσε το εισιτήριο για την πρόκριση στον τελικό της 17ης Μαίου.
Το φαινόμενο των ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ παρουσιάζεται έντονα στην τελευταία 6ετια που πλέον οι ομάδες συναντώνται τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα λόγω των πλέι οφ. Από την σεζόν 2019-20 έως και φέτος αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ είναι, τουλάχιστον, άκρως εντυπωσιακό. Σε αυτά τα έξι χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και η ΑΕΚ ένα (ένα και ο ΠΑΟΚ) τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς ειναι συντριπτικά υπέρ των Πειραιωτών.
Ακόμη και την χρονιά που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα υπήρχε ισορροπία. Όταν στα τελευταία 24 ντέρμπι πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ οι ερυθρόλευκοι μετρούν 15 νίκες, υπάρχουν 6 ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες γίνεται κατανοητή η μεγάλη διαφορά. Με τα γκολ να ειναι στο χαοτικό 42-17! Και την ΑΕΚ που απο την σεζόν 2022-23 μπήκε στην ΟΠΑΠ Αρένα να έχει να επιδείξει μόλις μια νίκη στις έξι επισκέψεις του Ολυμπιακού, και αυτή κατά λάθος στο 91΄με τον Ελίασον στα περσινά πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός που «έσπασε» πρωτος την έδρα της ΑΕΚ και που συνολικά έχει 50% επιτυχία (3 νίκες) στην ΟΠΑΠ Αρένα ενώ άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ο Ολυμπιακός που φέτος διέλυσε στο Καραϊσκάκη με 4-1 την ΑΕΚ και πήρε μεγάλο διπλό με το γκολ του Τσικίνιο στο 90΄στην ΟΠΑΠ Αρένα μόλις λίγες μέρες μετά το ιστορικό 6-0 στο Φάληρο για το Κύπελλο. Στα πλέι οφ έκανε πάρτι τίτλου με… προσκεκλημένη την ΑΕΚ επικρατώντας με 1-0 και πανηγυρίζοντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα ενώ προχθές στην ΟΠΑΠ Αρένα νίκησε ξανά με 2-0. Έκανε το 4 στα 4 που δεν συναντάμε ξανά σε ντέρμπι.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.