Η Ανατολού Εφές ηττήθηκε από τη Μερκεζεφέντι με 100-97, στο «Σινάν Ερντέμ», για την 26η αγωνιστική της Super Lig, λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για τα play-off της Euroleague.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεση τους τον Ελάιζα Μπράιαντ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο και ενδέχεται να απουσιάσει από το Game 1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκτός και ο Μπομπουά που υπολογίζεται να χάσει μεγάλο μέρος της post-season.
Από αγωνιστική πλευρά, ο Τζόρνταν Νουόρα έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά οι 24 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για να δώσει στην Εφές την 20η νίκη της στο πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους, ήταν οι Μούντι (26π, 9α, 4α) και Βαν Γουίν (21π, 4ρ, 2α).
Με αυτόν τον τρόπο, η Εφές παρέμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 19 νίκες και επτά ήττες, ενώ η Μερκεζεφέντι ανέβηκε στην 12η θέση, έχοντας επίδοση εννέα νίκες και 17 ήττες.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι οκτώ περνάνε στα play-off της Super Lig, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στη media day της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο (06/01, 21:15), για ενδεχόμενη προσθήκη στο ρόστερ των Πράσινων.
Δημοσίευμα από το εξωτερικό αναφέρει πως τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ κοιτούν την περίπτωση του Μπρούνο Καμπόκλο, με τον Βραζιλιάνο να «ζυγίζει» τις επιλογές του.