Συνταγή: Τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα
Μια συνταγή «δύο σε ένα», που λειτουργεί τόσο ως σνακ όσο ως κυρίως γεύμα.
Ανατροπές είχαμε στο «Buongiorno», καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσίαζε. Ωστόσο δεν μείναμε χωρίς συνταγή, καθώς τη θέση του πήρε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μας ετοίμασε ένα πιάτο «δύο σε ένα» – ιδανικό τόσο ως σνακ όσο κι ως κυρίως γεύμα.
Η αγαπημένη μαγείρισσα μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή για λαχταριστή τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα. Ναι, ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο νηστείας, ωστόσο το Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα και μαζί του και τα γιορτινά τραπέζια.
Κι αυτή η συνταγή μοιάζει ταμάμ για εκείνη τη μέρα. Κι αν περισσέψει λίγο, τότε απολαμβάνεται το επόμενο πρωί μαζί με τον καφέ.
Τα υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
200 γρ. τρίμματα φέτας
150 γρ. φέτες τυρί επιλογής σας
150 γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
Το μυστικό
Μπορεί ο τίτλος να λέει «τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα» αλλά είναι μια συνταγή που φτιάχνεται με ότι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο. Για αυτό, χαλαροί να είστε.
Η διαδικασία
Πάνω σε ένα ξύλο, ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνουμε πάνω του πολύ λίγο λάδι.
«Τσαλακώνουμε» το φύλλο και αρχίζουμε να φτιάχνουμε μια βάση σαν λουλούδι στο ταψάκι. Αν θέλουμε, πριν τυλίξουμε το φύλλο κρούστας, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα μέσα για μεγαλύτερη απόλαυση.
Αφού γεμίσουμε το ταψί, μετά ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια -και σε διάφορα σημεία- το τυρί και το αλλαντικό που έχουμε επιλέξει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο λάδι και χτυπάμε καλά με το χέρι. Παράλληλα προσθέτουμε και λίγη σόδα αναψυκτικό, προκειμένου να κάνει το φύλλο πιο αφράτο.
Μόλις έχουμε χτυπήσει καλά το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω στο ταψί .
Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού
- Η «μάχη» για τον τίτλο στη Super League: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- «Είμαστε απροστάτευτοι»: Τα πολλαπλά προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από δύο προσωπικές ιστορίες
