Ιδανικά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Top 16 του BCL η ΑΕΚ! Σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο, η Ένωση νίκησε με 60-56 τον Προμηθέα στην Πάτρα και τελείωσε τον όμιλο με ρεκόρ 5-1 και φυσικά ως πρώτη ενώ οι γηπεδούχοι ουραγοί με 1-5.
Πλέον η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα περιμένει να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στα προημιτελικά όπου θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στον δρόμο προς το Final 4 της διοργάνωσης.
Οι Πατρινοί πήραν απο την αρχή το προβάδισμα με την Ένωση να διατηρείται κοντά στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, με το σκορ στο 22-21, οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 13-4 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά, 35-25.
Η τελευταία περίοδος άρχισε με τον Προμηθέα στο +13 (49-36) και την ΑΕΚ με σερί 8-1 να μειώνει σε 50-44. Δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος, ο Χέιλ «αφυπνίστηκε» και Ένωση έκανε σερί 11-0. Έτσι, από εκεί που βρισκόταν πίσω στο σκορ με 56-47, πέρασε μπροστά 58-56 αποκτώντας προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 6-5 του 3ου λεπτού! Ο Λούντζης αστόχησε στο κρίσιμο σουτ και ο Κουζμίνσκας με δύο βολές «τελείωσε» το ματς.
Ήταν Μάιος του 2011 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πετύχαινε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει σε ελληνικό γήπεδο και σχεδόν 15 χρόνια μετά, οι Νέοι της Μπενφίκα το... αντέγραψαν σχεδόν στο 100%!
Το θέμα του μισθού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν παραμένει στην επικαιρότητα, με έγγραφο που διέρρευσε να έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Σερβία.