Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου 91-81: Νίκη με ανατροπή – Αγωνία για Παπαπέτρου και Όσμαν
Ο Παναθηναϊκός τα… χρειάστηκε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, όμως κατάφερε να επικρατήσει με 91-81 στο ΟΑΚΑ φτάνοντας τις δέκα σερί εντός έδρας νίκες. Αγωνία για Παπαπέτρου και Όσμαν που αποχώρησαν τραυματίες.
Δέκα σερί εντός έδρας νίκες στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό που ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, όμως επικράτησε με 91-81 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague. Στο 19-11 ο Παναθηναϊκός και την 3η θέση, στο 5-25 οι Γερμανοί. Αγωνία για τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Τζέντι Όσμαν που αποχώρησαν τραυματίες.
Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με +8 έξι λεπτά πριν το τέλος, όμως με ένα εντυπωσιακό 21-0 στο τέλος, κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι και εν τέλει να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα με διψήφια διαφορά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο, χτυπώντας τις αργές επιστροφές της Άλμπα, καταφέρνοντας έτσι να προηγηθεί με 10-4 στο 3′. Οι Πράσινοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και έφτασαν στο +7 (14-7) στο 5′. Οι Γερμανοί πλησίασαν με ένα σερί 5-0, μειώνοντας σε 14-12 στο 6′, όμως το «τρφιφύλλι» απάντησε με τον ίδιο τρόπο φτάνοντας στο 19-12. Κάπου εκεί το σύνολο του Πέδρο Καγιές έτρεξε ένα σερί 7-0 για να ισοφαρίσει σε 19-19 στο 9′. Δύο ζευγάρια βολών όμως του Γκραντ, έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +4 (23-19).
Η Άλμπα άρχισε καλά τη δεύτερη περίοδο και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει εκ νέου σε 23-23 στο 11′. Οι Πράσινοι απάντησαν με ένα επιμέρους 7-1 για να πάνε στο +6 (30-24), ενώ στο 16′ διατηρούσαν το προβάδισμα στους έξι πόντους με το 36-30. Ένα ξέσπασμα όμως στο φινάλε με επιμέρους σκορ 8-2 έδωσε στο «τριφύλλι» για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα με το 44-32, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο στο 46-35.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πράσινους να είναι φτάνουν στο +13 (48-35) με το… καλησπέρα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Γερμανοί έβαλαν τα μακρινά σουτ, βρήκαν χώρους να σκοράρουν και με ένα επιμέρους 20-8 πέρασαν μπροστά με 55-54 για πρώτη φορά στο ματς στο 25′. Στη συνέχεια το προβάδισμα άλλαξε χέρια μερικές φορές, μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάρει ξανά τα ηνία και να προηγηθεί με 64-60 στο 28′. Όμως η τρίτη περίοδο έκλεισε στο +2 (66-64) για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν.
Η Άλμπα μπήκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας όχι απλά να περάσει μπροστά, αλλά και να χτίσει μια καλή διαφορά της τάξεως του +8 (77-69) στο 34′. Κάπου εκεί όμως πήραν.. μπρος οι Πράσινοι. Όχι μόνο μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά τρέχοντας ένα σερί 21-0 (!) δεν άφησαν περιθώρια στους Γερμανούς να ελπίζουν για κάτι περισσότερο, φτάνοντας έτσι στη νίκη με το τελικό 91-81.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
To φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, ωστόσο το τι θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, θα κρίνει και αν θα επιστρέψουν απευθείας στη League Phase του Champions League την επόμενη.
Σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων μπήκε -δυστυχώς για την ίδια- η Ίντερ το βράδυ της Τρίτης, βιώνοντας έναν πρόωρο αποκλεισμό από το Champions League ως φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν.
Ο Κόρι Τζόζεφ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα παρκέ κόντρα στη Ζαλγκίρις και ο Αμερικανός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάστασή του, δηλώνοντας πως νιώθει ακόμη καλύτερα απ’ ότι πριν τραυματιστεί.