Η Ίντερ έπαιξε ως πραγματική πρωταθλήτρια στο Μπέργκαμο, νίκησε την Αταλάντα με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 29ης αγωνιστικής της Serie A και κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα τριών βαθμών απ’ τη 2η Νάπολι, η οποία είχε «γκελάρει» νωρίτερα στην ημέρα στην έδρα της Βενέτσια.
Η Αταλάντα, που μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε ξαναμπεί «δυνατά» στη διεκδίκηση του τίτλου, «λύγισε» απ’ το άγχος και δεν μπόρεσε να βάλει… δύσκολα στους «νερατζούρι» σ’ ένα ματς που είχε πολύ μεγάλη ένταση κι αποβολές κι ολοκληρώθηκε στο 102ο λεπτό.
Μετά από ένα όχι και τόσο ποιοτικό πρώτο ημίχρονο, η Ίντερ πήρε το προβάδισμα στο 54′ με τον Κάρλος Αουγκούστο έπειτα από ασίστ του Τσαλχάνογλου. Στο 81′ αποβλήθηκε ο Έντερσον για τους γηπεδούχους με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 88′, ένα λεπτό μετά το 2-0 απ’ τον Λαουτάρο Μαρτίνες που «κλείδωσε» τη νίκη της Ίντερ, αποβλήθηκε κι ο τεχνικός των «μπεργκαμάσκι» Τζανπιέρο Γκασπερίνι για διαμαρτυρία.
Ο… κύκλος των αποβολών ολοκληρώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με την αποβολή του Μπαστόνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Μετά από συγκλονιστικό ματς στην Πολωνία που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις, ο Άρης Betsson επικράτησε της Σλασκ στην Πολωνία με 113-107 και παρέμεινε ζωντανός για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup
Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να έχει 21 πόντους και 5 ασίστ, στην καλύτερη εμφάνισή του με τα «πράσινα», ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα της Μπασκόνια (93-74) για βελτιώσει το ρεκόρ του στο 14-9.