Πανιώνιος – ΑΕΚ 75-80: Kράτησαν την τρίτη θέση οι Κιτρινόμαυροι (vid)
Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από τη Γλυφάδα, επικρατώντας του Πανιωνίου με 80-75 για την 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL, διατηρώντας τη θέση της στην πρώτη τριάδα και αφήνοντας τους γηπεδούχους δύο νίκες πίσω στη βαθμολογία.
Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ έκανε το 2/2 απέναντι στον Πανιώνιο για τη φετινή σεζόν και συνεχίζει στην τρίτη θέση με ρεκόρ 11-8. Αντίθετα, η ομάδα του Λυκογιάννη έμεινε στο 9-10, δύο νίκες πίσω από την Ένωση.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη τον αιφνιδιασμό και τα περιφερειακά σουτ. Ο Σι Τζέι Μπράις ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, οδηγώντας την ομάδα του σε διψήφια διαφορά (16-28). Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, χτυπώντας από την περιφέρεια και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στο +22 (29-51).
Ο Πανιώνιος αντέδρασε στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας τη διαφορά με επιμέρους σκορ 20-14, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο πλησίασε ακόμα περισσότερο. Με τρίποντο του Ρέι στο 34’, έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (60-69), βάζοντας πίεση στους φιλοξενούμενους.
Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τους «κυανέρυθρους» να φτάνουν σε απόσταση ενός σουτ, όμως η ΑΕΚ διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε τη νίκη με 80-75, αντέχοντας στην αντεπίθεση του Πανιωνίου.
Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ο Πρέντις Χαμπ με 17 ποντους, ακολούθησε με 16 ο Χάντερ Χέιλ. Νταμπλ-νταμπλ από τον Σι Τζέι Μπράις με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Κέντρικ Ρέι και Λάντρι Νόκο με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν είναι είναι δύο κομβικοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα αναφορικά με το αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους στο δύσκολο παιχνίδι με τη Φενέρ.