Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και με 3-0 σετ πήρε την νίκη και τσέκαρε το εισιτήριο του για το final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη το τριήμερο 21 – 23 Μαρτίου.
Σε έναν δυνατό προημιτελικό, στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, μέτρησαν εννιά άσσους και ισάριθμα μπλοκ και με κορυφαία την Αμπντεραχίμ, με 18 πόντους (13 η Κούμπουρα, 10 η Φαριόλ), πήραν τη νίκη επί των «κίτρινων» και την πρόκριση στο final-4 του Κυπέλλου.
Πιο αναλυτικά, στο πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 8-4 και 10-6, όμως ανέβασε «στροφές» και κατάφερε και προηγήθηκε με 13-11, με επίθεση της Αμπντεραχίμ, ενώ παρέμεινε στο +2 (15-17), με καρφί της Κούμπουρα. Ο Αρης προηγήθηκε ξανά (20-19), αλλά με άσσο της Εμμανουηλίδου, ο Ολυμπιακός προσπέρασε και πάλι (20-21), με την Ντι Ιούλιο να «γράφει» με τον ίδιο τρόπο, το 23-21. Μετά από άουτ επίθεση των «κίτρινων», οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο 25-22 και στο 1-0 σετ.
Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα, από το ξεκίνημα, αφού πήρε προβάδισμα 22-8, με ωραία επίθεση της Αμπντεραχίμ, ενώ με μπλοκ της Κούμπουρα, έκανε το 2-0, με 25-11.
Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 20-15, ωστόσο η αντίδραση του Θρύλου ήταν εξαιρετική, με την Κούμπουρα να κερδίζει μπλοκ και να ισοφαρίζει σε 22-22, ενώ η Φαριόλ έδωσε τη νίκη, κάνοντας το 25-23, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Τα σετ (0-3 σε 1.25): 22-25, 11-25, 23-25
Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 14-16, 20-21, 22-25
2ο σετ: 2-8, 6-16, 8-21, 11-25
3ο σετ: 8-5, 16-12, 21-19, 23-25
*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 3 άσσους, 34 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού από 9 άσσους, 45 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ορίζεται στο Καραϊσκάκη από την ΚΕΔ και τον Ευαγγέλου στην Τρίπολη.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.