Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό, που έδειξε συνέπεια στην άμυνα και αποφασιστικότητα στις αντεπιθέσεις, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκέργκο Ζάλανκι, MVP του τελικού, ο οποίος σημείωσε 7 γκολ. Ακολούθησαν οι Παπαναστασίου και Γενηδουνιάς με 4 τέρματα ο καθένας.
Δεύτερος τίτλος σε μία μέρα για τον Ερασιτέχνη, σε μία συνθήκη συνηθισμένη για τους «ερυθρόλευκους»! Με αυτήν την κούπα που κατέκτησε η ανδρική ομάδα πόλο, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 323 τίτλους (εγχώριους και διεθνείς σε Άνδρες και Γυναίκες) στα 5 βασικά ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ.
Αυτός ήταν ο 72ος τίτλος για το τμήμα του πόλο ανδρών των Πειραιωτών, που έκανε για ακόμα μία φορά περήφανους τους φίλους του συλλόγου.
Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 55 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στο πόλο ανδρών, σερί το οποίο και «τρέχουν» εδώ και πάνω από 24 χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2001.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.