Παραλίγο αεροπορική τραγωδία στην Ισλανδία λόγω του περυσινού τελικού του αγγλικού Λιγκ Καπ
Σύμφωνα με τις εικόνες και τα ηχητικά μηνύματα από τον πύργο ελέγχου, οι εργαζόμενοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στον τελικό του Λιγκ Καπ «λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του συμβάντος» που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.
Ο περυσινός τελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ παραλίγο να οδηγούσε σε αεροπορική τραγωδία στην…Ισλανδία.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ παρακολουθούσαν τον αγώνα στην τηλεόραση όταν αποσπάστηκε η προσοχή τους και δύο αεροπλάνα έφτασαν σε απόσταση μόλις 23 μέτρων το ένα από το άλλο πάνω από την πόλη Skerjafjördur, ανέφεραν ισλανδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έκθεση της Αρχής Έρευνας Ασφαλείας (SIA) .
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 όταν τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ήταν σε υπηρεσία. Σύμφωνα με ηχογραφήσεις από τον πύργο ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συνομιλίες που δεν σχετίζονταν με τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας: «Μεταξύ 15:07 και 15:14, υπήρξαν αρκετές συζητήσεις στον πύργο ελέγχου για έναν τελικό ποδοσφαίρου στην Αγγλία, ο οποίος μόλις είχε ξεκινήσει. Οι ηχογραφήσεις δείχνουν σαφώς ότι τον αγώνα παρακολουθούσαν σε μια τηλεόραση που βρίσκεται στο χώρο εργασίας του πύργου», εξηγεί η έκθεση.
Σημειώνεται ότι ακούστηκε θόρυβος υποβάθρου που σχετίζεται με τον αγώνα και ότι στις 15.26, ακούστηκε δυνατός θόρυβος μετά από πτώση πλάκας από χαρτόνι στο έδαφος, αποσπώντας την προσοχή των ελεγκτών, σε χρόνο που συνέπεσε με τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Συμπερασματικά, το Συμβούλιο Διερεύνησης Ατυχημάτων Μεταφορών (RNSA), και σύμφωνα με τις εικόνες και τα ηχητικά μηνύματα από τον πύργο ελέγχου, πιστεύεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στον αγώνα «λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του συμβάντος» που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Μετά από αυτό, η τηλεόραση που προοριζόταν για στιγμές χωρίς εναέρια κυκλοφορία, αποσυνδέθηκε.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.