Με την Παρτιζάν ξεκίνησε με το πόδι στο… γκάζι και όσο περνούσε η ώρα το έχανε, για να χάσει εύκολα στο φινάλε. Με την Παρί στο ΣΕΦ όλο το ματς κυνήγαγε διψήφιες διαφορές, έκανε εντυπωσιακό 20-0 και εκεί που φαινόταν πως θα πάρει μια μεγάλη νίκη, το έχασε.
Στο Βελιγράδι ξανά απέναντι στον «brate» Ερυθρό Αστέρα έμεινε στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και στο δεύτερο ημίχρονο απλά ακολουθούσε με τον Σφαιρόπουλο να βρίσκει τις λύσεις και να κρατάει τον Ολυμπιακό χαμηλά φτάνοντας επιβλητικά στο ροζ φύλλο.
Τρεις ήττες για τον Ολυμπιακό στα τελευταία τέσσερα ματς της Ευρωλίγκας, με την μοναδική νίκη να είναι στο Μονακό επί του Σπανούλη όπου εκεί εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Ο Ολυμπιακός που αναμφίβολα προσπαθεί να λύσει το νέο πρόβλημα στους ψηλούς όπου ξέμεινε μόνος ο Μιλουτίνοφ σε μια δύσκολη περίοδο αλλά και που συνάμα δεν βγάζει την ίδια εικόνα που είχε στο σερί που τον έφερε μια ανάσα από την πρώτη θέση.
Όπως και να έχει το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι πως έρχεται μια «διαβολοβδομάδα» στο ΣΕΦ που μπορεί, για να ακρίβεια επιβάλλεται, να φέρει το 2Χ2 και μαζί ξανά την ηρεμία και την βαθμολογική ανάταση. Παίζει με τις δύο χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης, στις 18 του μήνα με την Βίρτους που είναι στο 3-12 όπως και η Άλμπα που υποδέχεται στις 20 Δεκεμβρίου.
Κανένα ματς στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο όμως οι δύο νίκες με Ιταλούς και Γερμανούς χρειάζονται άμεσα για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να ξαναπατήσει γκάζι, να φτάσει στο 11-6 και να πάει μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα να παίξει στο Μιλάνο με την Αρμάνι.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Ο Χρήστος Τζόλης νίκησε τον Κωνσταντίνο Καρέτσα στο τελευταίο τους ματς, με τους δύο Έλληνες διεθνείς μάλιστα να βάζουν στοίχημα για το ποιος θα έχει τις περισσότερες ασίστ στο τέλος της σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα κλειστό συμβόλαιο για να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, ωστόσο η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, Μονακό, είναι το πιο μεγάλο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει.
Ο αγωνιστικός κατήφορος των Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζεται, με τα Ελάφια αυτή τη φορά να χάνουν εύκολα και από τους Μέμφις Γκρίζλις. - Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA.