Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 83-85: Ο Χουάντσο τον έσωσε από το κάζο (vid)
Με μεγάλο τρίποντο του Χουάντσο στα 5,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο κάκιστος Παναθηναϊκός γλίτωσε το κάζο και νίκησε με 83-85 – Συγκλονιστικός ο Πανιώνιος επί 40 λεπτά
Κάκιστος ο Παναθηναϊκός στη Γλυφάδα, αλλά με τεράστιο τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στα 5.9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης πήρε εν τελει τη νίκη και έκανε το 9/9 στη Stoiximan GBL. Παραμένουν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι «πράσινοι».
Συγκλονιστικός ο Πανιώνιος επί 40 λεπτά, εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας από τον Λυκογιάννη, ωστόσο στο φινάλε οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ άτυχοι.
Οι «πράσινοι» κυνηγούσαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 9 πόντους (73-64) στο 33′, αλλά είχαν καλύτερες επιλογές στο φινάλε και αρκετή τύχη.
Με φοβερό Μιλεντίγιεβιτς που ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα με 13-6. Ναν και Λεσόρ προσπάθησαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση, με συνέπεια το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί υπέρ τους με σκορ 23-17.
Παπαπέτρου και Γιούρτσεβεν έδωσαν τα ηνία στον Παναθηναϊκό (25-27), αλλά ο Κάναντι με φοβερό τρίποντο και φάουλ έκανε το 29-27. Καλαϊτζάκης και Γιούρτσεβεν διαμόρφωσαν το 29-37, με σερί 0-10 για το «τριφύλλι», αλλά ο Πανιώνιος απάντησε με ένα φοβερό 11-0 περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ (40-37)!
Ο Γιούρτσεβεν όμως συνέχισε τα δικά του και με συνεχόμενα καλάθια έστειλε τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στην ανάπαυλα (42-44).
Το ματς ήταν ντέρμπι στην τρίτη περίοδο, με καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να αποσταστεί στο σκορ, ωστόσο, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα βραχείας κεφαλής στο φινάλε, χάρη σε μακρινό τρίποντο του Τσαλμπούρη (63-62, 30′). Μιλεντίγεβιτς και Νόκο έδωσαν αέρα 6 πόντων στους γηπεδούχους (68-62, 31’50»).
Με τρίποντο ο Γκίκας έστειλε τον Πανιώνιο στο +7 (71-64) και ο Μπράουν στο 34′ έκανε το 73-64. Ο Μήτογλου στο 36′ με κάρφωμα έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε απόσταση βολής (75-72), με τον Παπαπέτρου (11π.) με 2/2 βολές να διαμορφώνει το 75-74.
Το ματς έγινε γκραν γκινιόλ στο τέλος. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 82-81, έχασαν την ευκαιρία για το +3 με τον Γιούρτσεβεν και ο Ννόκο με 2/2 βολές έκανε το 83-82 στα 18». Στα 6» ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ευστόχησε σε τρίποντο για το 83-85 (ενώ είχε προηγηθεί τάπα στον Ναν) ενώ στην τελευταία επίθεση ο Τσαλμπούρης αστόχησε σε τρίποντο.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο