Οι Καταλανοί ξέσπασαν και πήραν τη νίκη απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα, επικρατώντας με 106-80, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».
Το ξεκίνημα του αγώνα πάντως βρήκε την Μπάρτσα μάλλον να ψάχνεται ακόμα μετά το «στραπάτσο» στο Φάληρο, μιας και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 19-26 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στην ομάδα του Πεναρόγια που με ένα επιμέρους 87-54 στα τρία δεκάλεπτα που ακολούθησαν πήρε εύκολα τη νίκη.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζαμπάρι Πάρκερ που πέτυχε 15 πόντους με 5/6 τρίποντα, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μέτου (15 πόντοι), Άντερσον (13 πόντοι), Μπίλι Ερνανγκόμεθ (11 πόντοι), Χουάν Νούνιεθ (11 πόντοι) και Τόμας Σατοράνσκι (10 πόντοι). Μια εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του Πεναρόγια.
Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Φίλιπ Σκρουμπ με 14 πόντους.
Ήταν Μάιος του 2011 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πετύχαινε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει σε ελληνικό γήπεδο και σχεδόν 15 χρόνια μετά, οι Νέοι της Μπενφίκα το... αντέγραψαν σχεδόν στο 100%!
Το θέμα του μισθού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν παραμένει στην επικαιρότητα, με έγγραφο που διέρρευσε να έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Σερβία.