ΕΟΦ: Αποσύρει παρτίδες αντιψυχωσικού φαρμάκου – Τι εντοπίστηκε σε έλεγχο
Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παρτίδες αντιψυχωσικού φαρμάκου, καθώς δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Σε ανάκληση αντιψυχωσικού φαρμάκου προχώρησε ο ΕΟΦ, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, οι επίμαχες παρτίδες βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών.
Τι βρέθηκε στον έλεγχο του φαρμάκου
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας στις συγκεκριμένες ποσότητες του αντιψυχωσικού φαρμάκου ήταν ανεβασμένη σε ποσοστό 107,8% στην πρώτη παρτίδα και 108,9% στη δεύτερη παρτίδα.
Έτσι, ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση των δύο αυτών παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος ARPOYA TABS 30mg BΤ X 28 TABS.
Αναλυτικότερα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση των δύο παρτίδων: α) 1209271 (ημ. λήξης: 07/2025) και β) 1303568 (ημ. λήξης: 03/2026), του φαρμακευτικού προϊόντος ARPOYA TABS 30mg BΤ X 28 TABS (ΚΩΔ ΕΟΦ 308300402).
Κατόπιν ελέγχου από τον ΚΑΚ οι δύο αναφερόμενες παρτίδες βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών ως προς την περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας, η οποία βρέθηκε ανεβασμένη σε ποσοστό 107,8% στην πρώτη παρτίδα και 108,9% στην δεύτερη παρτίδα.
Άμεσα οφείλει να επικοινωνήσει η εταιρεία με τους αποδέκτες των παρτίδων
Η απόφαση, όπως σημειώνει ο ΕΟΦ, εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.
Η εταιρεία Innovis Pharma AEΒΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442