Ο Ροντινέι έχει ξεκινήσει τη σεζόν εξαιρετικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελώντας σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού, όντας και ένας εκ των αρχηγών της ομάδας του Πειραιά.
Ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί φέτος και σαν δεξί μπακ, όμως στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ, μετρώντας δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 9 παιχνίδια στην Super League και στο Europa League.
Μάλιστα, ο 32χρονος μπακ των «ερυθρόλευκων» κι εκ των αρχηγών των Πειραιωτών βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους ντριμπλέρ παγκοσμίως στην κατηγορία των ακραίων αμυντικών, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES).
Συγκεκριμένα, ο Ροντινέι είναι ο έβδομος καλύτερος ντριμπλέρ σε ολόκληρο τον πλανήτη όσον αφορά τους μπακ, συγκεντρώνοντας 78 βαθμούς στην αξιολόγηση της CIES.
Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νούνο Ταβάρες της Λάτσιο με 86 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο Ντοντό της Φιορεντίνα (85 βαθμοί) και ο Μπισόφ της Μπρόντμπι (80 βαθμοί).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ορίζεται στο Καραϊσκάκη από την ΚΕΔ και τον Ευαγγέλου στην Τρίπολη.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.