Άρης – Χάποελ Ιερουσαλήμ 68-78: Ήττα για τους «κίτρινους»
Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, πληρώνοντας την κάκιστη τέταρτη περίοδό του, για να ηττηθεί με 78-68 και να πέσει στο 1-3 στο EuroCup.
Κακός από τα τέλη τη τρίτης περιόδου και μετά, ο Άρης υπέκυψε απόψε στο Αλεξάνδρειο, για την 4η αγωνιστική του EuroCup, απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ηττήθηκε με 68-78, «γράφοντας» το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμά του στη διοργάνωση.
Οι Θεσσαλονικείς «πλήρωσαν» τα 19 λάθη τους στο ματς και το ότι είχαν, ουσιαστικά, μάχιμους στο παρκέ μόνο τους Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους (30 πόντοι), Βασίλη Τολιόπουλο (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ).
Κορυφαίοι για τους Ισραηλινούς ήταν ο Τζάστιν Σμιθ (18 πόντοι) και ο Τζάρεντ Χάρπερ , ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 15 ασίστ).
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 39-32, 51-48, 68-78
Με τον Τζόνσον βασικό κινητήριο μοχλό η Χάποελ βρέθηκε με προβάδισμα 8 πόντων (13-21) στο 7’. Αρχίζοντας να βρίσκει καλύτερα πατήματα στο παρκέ και έχοντας τους Τολιόπουλο, ΝτεΤζούλιους να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, ο Άρης «απάντησε» με επιμέρους 7-2 και πλησίασε στο τρίποντο (20-23) στο 11’ .
Οι Ισραηλινοί ξέφυγαν εκ νέου με +7 (22-29) στο 14’, χρονικό σημείο από το οποίο και μετά… γυάλισε περισσότερο το μάτι του ΝτεΤζούλιους, η «δράση» του οποίου έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» σερί 21-3, με το οποίο πήραν τα ηνία στο ματς στο 21’ με +11 (43-32).
Ο Άρης συντήρησε την απόσταση από την αντίπαλό του γύρω από το ίδιο επίπεδο μέχρι το 27’ (49-43), όταν η Χάποελ με επιμέρους 6-21 και εκτελεστές , κυρίως, τους Χάρπερ, Τζάστιν Σμιθ, ξέφυγε με +9 (55-64) στο 34’ και τελείωσε, ουσιαστικά, με το παιχνίδι.
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.