Ουκρανία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές – Συναγερμός σε όλη τη χώρα
Ρωσική αεροπορική επιδρομή εξαπολύθηκε κατά του Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, και μαρτυρίες αναφέρουν πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τετάρτη και η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να την αποκρούσει, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας μέσω Telegram (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στους αιθέρες του Κιέβου και των περιχώρων του.
Πολωνικά και άλλα συμμαχικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της
🔥🔥🔥 Looks like Ukraine is helping Russia celebrate Russia Day with some early morning fireworks.
The sounds of explosions were reported in Sevastopol, Simferopol, Saky, Krasnoperekopsk, Chernomorsk, Evpatoria, and Armyansk. #Crimeapic.twitter.com/4kvy2Cmdkh
Κηρύχθηκε συναγερμός σε περιοχές απ’ άκρου σ’ άκρο της Ουκρανίας μετά τις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι εξαπολύθηκαν πλήγματα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Και προσθέτουν πως δεν έχουν προς το παρόν αναφερθεί θύματα ούτε υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για ζημιές σε υποδομές.
Πολωνικά και άλλα συμμαχικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της ως απάντηση στις αναφορές για τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας στο X.
Διακοπές ρεύματος
Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της κατά υποδομών ζωτικής σημασίας σε μια νέα επιχείρηση κατά του ενεργειακού δικτύου της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία άρχισε να εφαρμόζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από τις 15 Μαΐου, οι οποίες ωστόσο έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας