Τα McDonald’s έχασαν το εμπορικό σήμα «Big Mac» στην ΕΕ
Η απόφαση - πλήγμα για την αμερικανική εταιρεία fast food αφορά προϊόντα πουλερικών
Η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ McDonald’s έχασε το εμπορικό σήμα «Big Mac» υπέρ της ιρλανδικής ανταγωνιστικής Supermac’s, όπως έκρινε σήμερα Τετάρτη το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ δεν έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Big Mac» για τα προϊόντα πουλερικών αφού δεν τον είχε χρησιμοποιήσει για αυτά τα προϊόντα για πέντε συναπτά έτη, όπως αποφάσισε το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης την Τετάρτη.
Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια μερική νίκη για την ιρλανδική εταιρεία Supermac, σε μια μακροχρόνια διαμάχη για το εμπορικό σήμα.
Το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης
Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Supermac το 2017 να ανακαλέσει τη χρήση από τη McDonald’s του ονόματος Big Mac που είχε καταχωρίσει η αμερικανική εταιρεία το 1996 για προϊόντα και υπηρεσίες κρέατος και πουλερικών που παρέχονται σε εστιατόρια.
Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της Supermac και επιβεβαίωσε τη χρήση του όρου από τη McDonald’s για σάντουιτς με κρέας και κοτόπουλο, με αποτέλεσμα η ιρλανδική εταιρεία να αμφισβητήσει την απόφαση.
Η Supermac’s, η οποία άνοιξε τα πρώτα της εστιατόρια στο Γκάλγουεϊ το 1978, πουλά μπιφτέκια με βοδινό και κοτόπουλο, καθώς και τηγανητές κοτομπουκιές και σάντουιτς.
Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της McDonald’s και ακύρωσε εν μέρει και τροποποίησε την απόφαση του EUIPO.
«Η McDonald’s χάνει το εμπορικό σήμα της ΕΕ Big Mac όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών», αποφάνθηκαν οι δικαστές.
«Η McDonald’s δεν έχει αποδείξει πραγματική χρήση εντός μιας συνεχούς περιόδου πέντε ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες», ανέφερε η διακστική απόφαση.
Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.
Πηγή: ΟΤ
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)


































































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442