Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της 29ης Μαΐου: Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 116′ νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Europa Conference League στο «ΑΕΚ Arena».
Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τη «σφραγίδα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης και ιστοσελίδων είναι αποθεωτικά για τον Θρύλο.
Αντίστοιχα τα ιταλικά ΜΜΕ στάθηκαν κυρίως στον δεύτερο σερί χαμένο τελικό της Φιορεντίνα.
«Ιστορικός θρίαμβος»
«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο βρετανικός Guardian.
Για «ιστορικό θρίαμβο» του Ολυμπιακού κάνει λόγο το Kicker.
«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» γράφει το BBC
«Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το UEFA Europa Conference League καθώς νίκησε τη Φιορεντίνα με δραματικό τρόπο», γράφει το cbnews.
«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του κόντρα στη Φιορεντίνα», γράφει η γαλλική Equipe
«Ο Ολυμπιακός έριξε νοκ άουτ τους βιόλα»
Η ιταλική Gazzetta dello Sport γράφει: «Η Φιορεντίνα παραμένει στοιχειωμένη: Ο Ολυμπιακός έριξε νοκ άουτ τους βιόλα στο 116’»
Και η Corriere dello Sport γράφει: «Η Φιορεντίνα την πάτησε στην παράταση: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League»
A Bola: «Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Conference League»
«Τα δύο πρόσωπα της Αργεντινής στο Conference League: H καθαγιασμένη ασίστ του Έσε και η θλίψη του Μαρτίνες Κουάρτα και της παρέας του» γράφει η αργεντίνικη Οle.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει «τελικό» με την Εφές για την πρόκριση στα play off της Euroleague, όμως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το καλοκαίρι και τον Τρεντ Φόρεστ
Ο Ταϊρίς Μάξι οδήγησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στη νίκη με 109-107 επί των Ορλάντο Μάτζικ και στα play offs του NBA, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τους Κλίπερς χάρη στους 35 πόντους του Στεφ Κάρι και θα παίξουν «τελικό» με τους Σανς.