Οκτάι: Θερμή η Νορβηγία για άρση του «εμπάργκο» κατά της «τδβκ»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας «αναγνώρισε ότι η Τουρκία και η τδβκ έκαναν τα πάντα για να βρουν λύση, αλλά η άλλη πλευρά απέχει πολύ από τη συμφιλίωση», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι.
Οι νορβηγοί αξιωματούχοι ήταν θερμοί για την άρση του «εμπάργκο» κατά της «τδβκ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Φουάτ Οκτάι (φωτογραφία, επάνω, από το Χ), ο οποίος επισκέφθηκε τη Νορβηγία με μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.
«Είδαμε ότι (οι νορβηγοί αξιωματούχοι) ήταν θερμοί για την άρση των κυρώσεων στην Κύπρο»
Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού έπειτα από τις επαφές τους με νορβηγούς αξιωματούχους, ο Φουάτ Οκτάι είπε για το Κυπριακό ότι μετέφεραν «τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Τουρκοκύπριοι στις διαπραγματεύσεις τους, ιδιαίτερα τις κυρώσεις που στοχεύουν την τδβκ».
Πρόσθεσε ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε, ήταν στο παρελθόν ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και εξοικειωμένος με τη διαδικασία και τα προβλήματα. Ο κ. Οκτάι πρόσθεσε ότι έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του Αϊντε.
«Εχουμε χώρο για συνεργασία»
«Ο κ. υπουργός αναγνώρισε ότι η Τουρκία και η τδβκ έκαναν τα πάντα για να βρουν λύση, αλλά η άλλη πλευρά (Ελληνοκύπριοι) απέχει πολύ από τη συμφιλίωση. Η Τουρκία υποστηρίζει μια λύση που βασίζεται σε δύο κυρίαρχες, ανεξάρτητες κοινότητες και όχι σε μια ομοσπονδία στο νησί.
»Είδαμε ότι (οι νορβηγοί αξιωματούχοι) ήταν θερμοί για την άρση των κυρώσεων στην Κύπρο. Εχουμε χώρο για συνεργασία επί του θέματος», είπε ο Οκτάι.
Πηγή: philenews.com
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442