Αυτό που ζει ο Ολυμπιακός είναι πρωτόγνωρο, αυτό που ζει η χώρα μας απ’ άκρη σ’ άκρη είναι μοναδικό, είναι απίστευτο.
Μια τεράστια «κόκκινη λαοθάλασσα» έχει ξεχυθεί σε δρόμους και πλατείες, σε όλη την Ελλάδα, για να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του λιμανιού στον τελικό του Conference League.
Οι οπαδοί της ομάδας του λιμανιού πανηγυρίζουν με την ψυχή τους για την τεράστια επιτυχία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Ο Πειραιάς «καίγεται», στην Αθήνα χαμός και έκσταση, το ίδιο στην Πάτρα, στον Πύργο, στην Κεφαλονιά, στην Κρήτη, στην Μήλο, στα νησιά όλης της χώρας.
Οι εικόνες που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας φανερώνουν το μέγεθος της δίψας που είχε ο κόσμος του Ολυμπιακού για να δει την ομάδα του στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Και με το σφύριγμα της λήξης έγινε η «έκρηξη του ηφαιστείου», με χιλιάδες οπαδούς των «ερυθρόλευκων να στήνουν μεγάλα πάρτι σε κάθε γωνιά.
Τα μηνύματα από εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, φανερώνουν την ατελείωτη χαρά των οπαδών του συλλόγου, που βλέπουν τον Θρύλο να δίνει το «παρών» σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Οι στιγμές είναι μοναδικές, είναι ανεπανάληπτες και ο κόσμος του Ολυμπιακού, αυτή η τεράστια δύναμη πανηγυρίζει για μια μυθική επιτυχία. Όλοι θέλουν να ζήσουν το όνειρο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου και αν οι «ερυθρόλευκοι» τα καταφέρουν το πάρτι σε όλη τη χώρα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Ενώ οι φήμες αποχώρησής του από το Μιλγουόκι είναι σε... έξαρση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρίχνει κι άλλο... καύσιμο στη φωτιά, αγοράζοντας ένα οκταόροφο κτίριο στο Μπρούκλιν έναντι 14,1 εκατ. δολαρίων!
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.