Πεσκόφ: Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία δεν έχουν νόημα χωρίς τη Ρωσία
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνομιλίε, αλλά βλέποντας ότι το Κίεβο δεν θέλει να διαπραγματευτεί, η Μόσχα δεν βλέπει καμία προοπτική γι' αυτό.
Οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που δεν περιλαμβάνουν τη Ρωσία είναι άσκοπες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της Ελβετίας να διοργανώσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα τον Ιούνιο.
«Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλούν εκεί, τι είδους ειρηνευτική φόρμουλα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε επανειλημμένα πει ότι, φυσικά, η διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς τη Ρωσία είναι άσκοπη, στην κυριολεξία, είναι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς σκοπό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Πεσκόφ τόνισε ότι «η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά βλέποντας ότι το Κίεβο έχει απαγορεύσει στον εαυτό του να διαπραγματεύεται, η Μόσχα δεν βλέπει καμία προοπτική σε κάτι τέτοιο».
«Η εκδήλωση δεν υπόσχεται καμία πραγματική διευθέτηση της σύγκρουσης»
«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι παραμένουμε ανοιχτοί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, καθώς προτιμούμε να επιλύουμε τα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά σε ένα περιβάλλον όπου οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν απαγορευτεί από την ίδια την Ουκρανία, δεν βλέπουμε ορίζοντα μπροστά μας σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.
Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμερντ δήλωσε ότι η Ελβετία θα διοργανώσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα στην περιοχή Μπούργκενστοκ τον Ιούνιο του 2024. «Η συνάντηση για την Ουκρανία που θα φιλοξενήσει η Ελβετία θα είναι χάσιμο χρόνου χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας», δήλωσε στο TASS η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη.
«Η συνάντηση στο Μπούργκενστοκ, χωρίς την παρουσία της Ρωσίας, πιθανότατα θα καταλήξει σε έναν ακόμη γύρο άκαρπων διαβουλεύσεων που δεν θα μπορέσουν να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανέφερε η πρεσβεία σε σχόλια σχετικά με την απόφαση της Ελβετίας να φιλοξενήσει τη διάσκεψη. «Με τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που προφανώς δεν υπόσχεται καμία πραγματική διευθέτηση της σύγκρουσης, η κυβέρνηση της συνομοσπονδίας απέδειξε και πάλι ότι είναι έτοιμη να λάβει υπόψη της μόνο την ουκρανική θέση».
Σύμφωνα με την πρεσβεία, η Ελβετία δεν προσκάλεσε τη Ρωσία στη διάσκεψη.
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442