Επιχείρηση «Ασπίδες»: Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό η φρεγάτα «Ύδρα»
Η Φρεγάτα Ύδρα θα παραμείνει στο Τζιμπουτί μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου
Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό βρίσκεται η Φρεγάτα «Ύδρα». Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η φρεγάτα αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.
Κατόπιν τούτου, θα αναλάβει ξανά επιχειρησιακά καθήκοντα, μαζί και με τα υπόλοιπα πλοία του συμμαχικού στόλου που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», για την προστασία των εμπορευματικών πλοίων από τα χτυπήματα των ανταρτών Χούθι.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η φρεγάτα ύδρα έχει συνοδεύσει τρία εμπορευματικά πλοία, στο πλαίσιο της αποστολής και ότι σε γενικές γραμμές το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν οι επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών.
Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα
Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική φρεγάτα «’Υδρα» συνόδευε στον κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο κοντέινερ ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά, εντόπισε σε μεγάλη απόσταση αρχικά το πρώτο και αμέσως μετά το δεύτερο drone ως δυνητική απειλή.
Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να πλησιάζουν και στις 04:50, ώρα Ελλάδος ο κυβερνήτης έδωσε εντολή και η φρεγάτα άνοιξε πυρ με το πυροβόλο, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Μετά από την εκτόξευση των πυρών τα drones απομακρύνθηκαν.
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442